Skriv ut

Vad är akustiksegel?

Ett ljud, önskat eller oönskat, utbreder sig i ett rum, tills det når golv, tak och väggar. Där studsar det tills det så småningom dör ut. Om det är buller vill man att allt försvinner. Men om det är ett ljud som man vill ska uppfattas, gäller det att reflektion och absorption är rätt.

Parallella väggar /tak – golv ger oönskade problem med s.k. ”stående vågor”. Tal och musik blir otydligt och låter illa.

Ett akustiksegel och ett akustikväggsegel kan förändra denna situation. Även andra åtgärder kan vara nödvändiga, vilket Akustiksegel gärna ger råd om. En helhetslösning för ett rum är rätt väg för att få både tal och musik att låta bra. Akustiksegel bidrar också till en ökad trivsel i rumet.

Konstruktion

Akustikseglet är tillverkat av olika brandimpregnerade material, certifierade enligt DIN 4102-1 samt enligt B1 och M1.

Ovanpå seglet ligger en absorbtionsmatta av ett vaddliknande material som ej brinner. Om extra hög absorbtion av basljud önskas, kan flera lager av mattan läggas ovanpå seglet. Akustikseglet finns i många olika färger.

Attraktivt alternativ till det traditionella undertaket

Akustikseglet kan även bli ett attraktivt alternativ till det traditionella undertaket. Belysningen i ett rum med akustiksegel kan anordnas med indirekt belysning mot seglet, för att på så sätt skapa en attraktiv ljus och ljudmiljö.

Vi samarbetar med olika arkitekter, bl.a Ylva Sohlman Nordisk Kombination Arkitekter AB, som är duktig på färg, form och helhetsintryck.

Brandsäker

Akustikseglet är tillverkat av olika brandimpregnerade material, certifierade enligt DIN 4102-1 samt enligt B1 och M1.

Ovanpå seglet ligger en absorbtionsmatta av ett vaddliknande material som ej brinner. Om extra hög absorbtion av basljud önskas, kan flera lager av mattan läggas ovanpå seglet.

Akustikseglet finns i många olika färger.

Rengöring

Då seglet ofta hänger i tre eller fyra punkter, är det lätt att hissa ned en sida och dammsuga seglets absorptionsmatta (ovansidan).